RONDOM PODOTHERAPEUTEN

De Wieenhof 15-A, 5802 EZ Venray

T 088 – 11 80 500
E info@rondompodotherapeuten.nl
I www.rondompodotherapeuten.nl

RONDOM PODOTHERAPEUTEN IN VENRAY
In Medisch Centrum Wieënhof in Venray is onze podotherapeut Tim Vulders van RondOm Podotherapeuten aanwezig om u te helpen. Of u nu klachten heeft aan uw voeten, enkels, onderbenen, knieën, heupen of rug, u kunt altijd bij de podotherapeut terecht. Voor meer informatie over podotherapie kunt u hier klikken.

De werkzaamheden van een podotherapeut
Een podotherapeut is een hbo- professional die zich heeft gespecialiseerd in het onderzoeken, behandelen en voorkomen van klachten aan de voeten, enkels, knieën, heupen en rug. Het belangrijkste doel van een podotherapeut is om de oorzaak van klachten te achterhalen en deze effectief te behandelen. Dit kan onder andere gebeuren door middel van het aanmeten van podotherapeutische zolen, teenortheses, schoen- en zoolcorrecties, en wondbehandelingen. Podotherapie is geschikt voor elke doelgroep, waaronder mensen met reuma en diabetes, sporters en kinderen. Voor meer informatie ga naar www.rondompodotherapeuten.nl

 

 

 

 

 

 

Een podotherapeutisch onderzoek
Voordat u een podotherapeutische behandeling krijgt, zal de podotherapeut eerst een onderzoek uitvoeren om de oorzaak van uw klachten te achterhalen. Dit omvat het beoordelen van de stand van uw lichaam, beweeglijkheid en looppatroon met behulp van geavanceerde technieken zoals een hightech loopanalyse en drukmeetapparatuur. Hierna stelt de podotherapeut een persoonlijk behandelplan voor u op. Zo wordt er samengewerkt aan een effectieve behandeling.

 

 

 

 

 

 

Wanneer naar de podotherapeut?
Bij de podotherapeut kunt u niet alleen terecht voor voetklachten, maar ook voor problemen met uw tenen, nagels, enkels, knieën, heupen en rug. De podotherapeut behandelt klachten die voortkomen uit het disfunctioneren van de voeten en/of benen, zoals een afwijkende voetstand of een onjuist looppatroon. Deze problemen kunnen leiden tot klachten in andere delen van het lichaam, zoals overbelaste spieren of gewrichten. Daarnaast biedt de podotherapeut ook behandelingen voor nagelproblemen, huidaandoeningen en voetklachten als gevolg van diabetes en reuma. Of u nu een actieve sporter bent of een ouder met kinderen, bij de podotherapeut bent u altijd welkom.

 

 

 

 

 

 

Afspraak maken bij de podotherapeut
Wilt u graag een afspraak maken bij de podotherapeut in Medisch Centrum Wieënhof in Venray? Dat kan heel eenvoudig via de website van RondOm Podotherapeuten. Ook kunt u telefonisch een afspraak maken door te bellen naar 088-1180500 tussen 08:00 en 17:00 uur.

Benieuwd of podotherapie wordt vergoed door uw zorgverzekering?
Gelukkig wordt podotherapie vaak vergoed vanuit aanvullende verzekeringspakketten. De hoogte van de vergoeding kan variëren, afhankelijk van uw aanvullend pakket. Om te weten welke vergoeding u kunt verwachten, raden we u aan uw polis te raadplegen of contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

RondOm Podotherapeuten
RondOm Podotherapeuten heeft een groot team van gepassioneerde professionals, waaronder podotherapeuten, diabetes- en sportpodotherapeuten, MSU-echografisten en bewegingswetenschappers. Zij maken gebruik van de nieuwste onderzoeks- en behandeltechnieken om uw klachten te verhelpen of voorkomen. U kunt ons vinden op meer dan 280 locaties in Nederland. Bekijk hier onze actuele lijst met praktijklocaties.